Traductor - translate

Passió per les plantes

Benvinguts al món del coneixement de les plantes silvestres i les seves propietats. A través del seu coneixement podem descobrir noves formes d'alimentació, de menjar bo i divers, de gaudir amb nous sabors, nous plats i nous ingredients. És una aventura diària, un pretext per sortir al camp, a veure que trobem i com ho cuinem. I el més important, quins beneficis ens aporta. Els que volgueu seguir el Blog, coneixereu què podem menjar cada mes i cada temporada... Som-hi doncs?

dimarts, 30 d’agost del 2011

Agost: temps de móres

Recepta confitura de Móres

A l'agost ens maduren les móres. És el moment de fer-ne confitura, coulis, o xarop. Recollir-les és tot un entreteniment, i cal subratllar que no totes les móres tenen el mateix gust.  En uns esbarzers són més dolces que en d'altres... Generalment, la dolçor va associada també a la mida, com més grosses i sucoses, més dolces. L'inconvenient que tenen a l'hora de fer-ne melmelada és que el diminut pinyolet que té cada boleta del fruit, es troba en la textura final, però això té solució i amb paciència, us pot quedar una confitura molt fina i delicada. Vet aquí una recepta per fer una confitura de móres deliciosa:

Ingredients per la confitura de móres:

- un quilo de móres
- 250 grs. de sucre no refinat
- un pessic de ratlladura de llimona

Preparació de la confitura de mores: 

Rentem les móres, per tal que marxin els possibles insectes i brosses. Les posem a la cassola, juntament amb el sucre, res d'aigua. Tapem i les posem al foc baix, afegim la llimona i anem remenant fins que veiem que han tret la seva pròpia aigua i el sucre s'ha fos. Mantenim tapat i ho deixem bullir a foc lent uns 40 minuts, vigilant que no s'agafin.

Finalment ho passem per la batedora, que quedin ben desfetes. El pas següent és el definitiu per aconseguir una textura sense pinyols: quan encara està calent, anem passant la confitura pel colador xinés, ajudant-la amb una mà de morter per premsar. Veureu que el suc i la polpa es desprenen, i dins del colador hi queda una massa compacta, que són els pinyolets. Cal anar fent aquesta operació fins acabar amb tota l'olla.

Per un quilo de móres us sortiran uns dos pots de confitura.



1 comentari:

  1. Hola Montserrat, entré al blog porque Elisenda me mandó el link, lo encuentro fascinante, a mí también me gusta cultivar y cocinar con plantas salvajes. Estaría encantada que visite mi blog. No veo su aplicación de seguidores, me gustaría ser su seguidora para poder leer sus posts,
    Saludos,
    Myriam

    ResponElimina

Cursos de plantes silvestres

Arxiu del blog