La figa de moro és un fruit que destaca sobretot pel seu alt contingut en magnesi i riboflavina, apart dels altres molts nutrients que té.
La majoria de fruites i verdures de conreu domèstic tenen baixos continguts de magnesi, degut segurament a l'esgotament dels sòls o a l'ús de fertilitzants. En canvi, en les plantes i fruits silvestres, per regla general, els continguts de magnesi són molt més elevats, i cal aprofitar-ho.
El magnesi és un regenerador cel·lular, està molt present sobretot en les cèl·lules nervioses i actua com a tonificador de l'organisme i com antisèptic. Regula l'absorció de calci i té a veure també amb el bon estat de les artèries, i per tant, el bon funcionament del ritme cardíac.
La manca de magnesi produeix sensació de casament i també de manca de memòria. Per tant, és un mineral indispensable pels estudiants. Els experts situen la dosi diària de magnesi entre 250 i 350 mg. per persona.
Els aliments que contenen més magnesi són els fruits secs: pipes, ametlles, avellanes, nous, pinyons,...tots ells amb continguts superiors a 200 mg/100 gr. Dels fruits habituals que mengem, trobem el magnesi en els préssecs, prunes, tomàtecs, cireres, peres, ... però només en petites proporcions, entre 6-11 mg/100 gr,.
En canvi, les figues de moro tenen un contingut en magnesi de 85 mg/100 gr, cosa que les converteix en un aliment a tenir en compte i fàcil d'obtenir.
De tota manera, cal saber que l'aliment més ric en magnesi, és el cacau ¡¡ (visca la xocolata).
Pel que fa el contingut en Riboflavina el seu valor és de 0,3 mg/100 gr, la meitat que les pastanagues, però el doble que els tomàtecs, els préssecs, les peres, ... Aquesta vitamina de tonalitats grogues, és el que li dóna el color a la figa de moro, i com en les pastanagues, també fa que tingui efectes beneficiosos per la vista.
Per tant, no ens deixem perdre aquests excel·lents fruits en els darrers dies d'estiu¡¡¡
Més informació sobre les figues de moro aquí: http://www.botanical-online.com/higo_chumbera_opuntia_ficus_indica_valor_nutricional.htm
Més informació sobre les figues de moro aquí: http://www.botanical-online.com/higo_chumbera_opuntia_ficus_indica_valor_nutricional.htm