Pàgines

dijous, 8 d’octubre del 2015

Alimentació i Gastronomia Salvatge

Heu intentat mai de fer una llista de la gamma de verdures verdes i de fulla que mengem habitualment?

Cols, bledes, espinacs, enciam, escarola, api, ...o flors com la coliflor, la carxofa o el bròquil... I la llista s'acaba aquí, poca cosa més podríem afegir a la cistella de la compra habitual del mercat. Ara bé, si amb la mateixa cistella fem una sortida de camp, collirem tot un seguit de verdures de fulla verda que ens aporten una extraordinària diversitat: blet, amarant, dent de lleó, borratja, malva, xicoia, créixems, dolceta, plantatge, cosconilles, vinagrella, pimpinella, llicsons... i moltes més.

En altres paraules, endinsar-se en la cuina del consum de plantes silvestres comestibles és eixamplar  la quantitat d'ingredients a que estem acostumats. És doblar i fins i tot, triplicar, la diversitat d'aliments i de  nutrients respecte al que mengem habitualment. Es menjar "bio" i de km0.

Herbes per amanir


Ara que totes les tendències de l'alimentació sana tenen en compte també la salut dels aliments (a més de la nostra), les plantes silvestres comestibles són aliments amb la garantia de que no han estat tractades, creixen esporàdicament i sense additius.

Per la seva diversitat i concentració de nutrients, són el complement ideal per a la nostra dieta. Per alimentar-se be i nodrir-se correctament cal tenir present tot el que les plantes silvestres comestibles ens poden aportar. La nostra salut ho notarà.

Gratinat de malves i borratja